Hartige taart met spinazie en brie
Wat heb je nodig? Voor 3 personen:
5 plakken hartige taartdeeg
1 Ui
1 courgette (min 200 gram)
200 gram spinazie
Brie
2 eieren
Cashewnoten ongezouten
Evt. 150 gram uitgebakken en uitgelekte spekblokjes
Hoe maak je het?
Laat de plakken deeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden.
Roerbak de spinazie tot het geslonken is en schep het in een vergiet of zeef om uit te laten lekken. Snipper de uit en snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de ui in een beetje olie gaar en voeg de courgette toe en bak deze een paar minuten mee. Zet het vuur uit en voeg de spinazie weer toe. Zit er veel vocht in de pan?; voeg dan de ui en courgette toe en de spinazie en laat even uitlekken.
Vet een taartvorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. (Ik stapel ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak.) prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Klop de 2 eieren los met peper en klein beetje zout. Mix de eieren en groenten in de pan door elkaar en schep het op de taartbodem. Beleg met in dunne plakjes gesneden brie en strooi er fijn gehakte cashewnoten over.
Ongeveer 30 minuten in het midden van de oven bakken.
Tips:
- Wil je er spekjes in? Begin dan met het uitbakken van de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Spinazie over? Maak er een salade van!
- Ben je meer dan 2 personen? Bak dan 2 taarten. Wat je overhoudt kan je prima de andere dag bij je lunch eten.